A mindennapi felfrissülés élménye

Avagy a tökéletes zuhanykabin ismérvei

A mindennapi felfrissülés élménye

Avagy a tökéletes zuhanykabin ismérvei

A zuhanyzás az ellazulásról, az egész napos gondok magunk mögött hagyásáról, a megtisztulásról szól. De hogyan tudnánk megfelelően felfrissülni egy nem minden szempontból ideális zuhanyzóban?

Sehogy!

A zuhanyzás élménye nagy mértékben múlik a zuhanykabinon. A tökéletes szanitert sokszor nem is olyan egyszerű kiválasztani, mint gondolnánk. Ilyenkor több fontos szempont is felmerülhet bennünk: a méret, a forma, a zuhanytálca vagy zuhanyfolyóka kialakítása, a zuhanyajtó betétlemezeinek anyaga, stb. Ezek mellett azonban van még két fő szempont, amit ha figyelmen kívül hagyunk, nem biztos, hogy szeretni fogjuk a zuhanyzót: mégpedig a zuhanykabin szerkezete és a zuhanyajtók kiképzése.

Mi, az egyszerűen üvegesek csapata a keret nélküli zuhanyzót javasoljuk általában, amely bár csak árnyalattal drágább a keretes típusnál, mégis kifejetten innovatív, esztétikusabb, időtállóbb, hiszen a keret nélküli zuhanykabinok csak biztonsági üvegekből állnak, amelyek zsanérok és falipántok segítségével kerülnek rögzítésre. A fix üvegek 8 mm, az ajtók minimum 6 mm vastagok, ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági követelményeknek. A biztonságról a zsanérok és pántok is gondoskodnak, amelyek rézből készülnek, hogy elbírják a nehéz üvegeket és kifogástalanul bírják a gyakori használatot.

ZUHANYAJTÓ TÍPUSOK

Mindenképp érdemes elgondolkodni a zuhanyajtó típusán is, hiszen rengeteg lehetséges megoldás létezik. Egyesek a tolóajtót kedvelik, míg mások a kifelé vagy befelé nyitható modelleket részesítik előnyben. Átfogóan a következő zuhanyajtó konstrukciók közül választhatunk:

tolóajtó

befelé nyíló

kifelé nyíló

befelé és kifelé nyíló ajtó

A tolóajtók lehetővé teszik, hogy a róluk lefolyó víz a zuhanytálcába/zuhanyzótérbe folyjon, ezáltal elkerülve, hogy a fürdőszoba padlója vizes legyen.

A befelé nyíló zuhanyajtók egyik közkedvelt megoldása a kétrészes befelé nyíló ajtó. Ez a típus alacsony beépítési szélesség esetén is nagy belépési méretet biztosít. Az ajtók befelé nyílása megakadályozza, hogy a víz az ajtó nyitásakor a zuhanykabinon kívülre kerüljön.

A kifelé nyíló ajtók esetében hagyományos ajtónyitási rendszerről beszélünk, melynek nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik: nem igényel karbantartást, a zsanér jó minőségű műanyagból vagy rozsdamentes acélból, szatén, fehér vagy króm kivitelben készül.

 

Publikációnk megjelent a https://aszepeletrefelmagazin.hu életmód magazin otthon rovatában, amit ezúton is köszönünk!