Hódítanak a nano tengeri akváriumok

Avagy nem a méret a lényeg?

A kedvenc arany hala, apró tengeri hala, garnéla rákja élőhelyét Önnek kell megtalálnia, azonban a legkülönfélébb színű és méretű, biztonsági fokozatú nanoakvárium üvegek gyártását nyugodtan bízza ránk!

A mára már hobbivá fejlődött akvarisztika vagy más néven akvarofília nem mást, mint a vízi élőlények, növények, állatok akváriumban való tartását jelenti. Leginkább a halak azok, amik az akvárium élővilágának legimpozánsabb és leggyakrabban előforduló elemei, amelyek között megkülönböztetjük a tengeri halfajokat és az akváriumi édesvízi halakat. A tengeri halak nagy része vadon befogott, a korábban akváriumban nevelkedett halak utódai pedig már trópusi édesvízi fogságban születtek. Egy akváriumban a halakon kívül számos más élőlény is helyet kap, ilyenek például a csigák, rákok, algafogyasztó élőlények, amelyek segítenek az akváriumban zajló élet egyensúlyát fenntartani és rendben tartani.

Fontos még megemlítenünk a vízinövényeket, amelyek szintén fontos szerepet töltenek be, ugyanis az állati élethez szükséges, vízben oldott oxigént szolgáltatják. A növényeken kívül oxigén dúsítására ajánlott a levegőpumpa használata. Különféle berendezésekre és felszerelésekre van szükség az akvárium egyensúlyának fenntartására, ugyanis a káros kémiai elemeknek le kell bomlaniuk, az algák gyorsszaporodását is ajánlott elkerülni, tehát számos tényezőt szem előtt kell tartanunk, mielőtt akvárium berendezésére adnánk a fejünket. Végzetes lehet az élőlények és a környezetük közötti viszony egyensúlyának a felbomlása. Nem könnyű feladat ezt az egyensúlyt megteremteni, ám kellő figyelemmel és gyakorlattal rutinná válhat a mindennapok során.

Az akváriumok lehetnek szögletes vagy íves kialakításúak is. Az akváriumok üvegvastagsága nagyban függ az akvárium méretétől, legfőképpen a vízoszlop magasságától.

Publikációnk megjelent a Szép életre fel! Életmód magazin (https://aszepeletrefelmagazin.hu) otthon rovatában is, melyet ezúton köszönünk!

Képek: Pinterest